Zambia - Hvis du vil opleve mere

Vandfald, flodheste, bungy jump eller gribende natur. Uanset om du er til adventure eller inspirerende afrikansk kultur, er der helt sikkert noget for dig.

Min rejse til Zambia bød på masser af oplevelser, både store som små.

Det var en tur der rykkede mange af mine grænser. Pludselig stod jeg der med elastik om benene i 130 meters højde, med Victoria Falls i baggrunden,  det var helt surrealistisk.

Det zambianske folk

Et af mine helt store højdepunkter på min rejse, var mødet med det zambianske folk. Trods deres levevilkår er de et positivt folkefærd, de sætter sig ikke ned og giver op, men lever ud fra de forudsætninger, som de har.

Deres dagligdag er bare så anderledes fra det, som jeg kommer fra, og det synes jeg er dybt inspirerende. Afrikanerne har en helt anden mentalitet, og det at komme helt tæt på dem, var en kæmpe stor oplevelse, som jeg sent vil glemme.

Campen

Stemningen i campen er helt suveræn, der hersker et kæmpe drive. De frivillige er der alle for en god sag.  Alle vil være med til at gøre en forskel. Folk er positive, fordi de ved, at det projekt de er en del af, er en sikker succes.

Omgivelserne bidrager selvfølgelig også til den gode stemning. At være omgivet af to primitive landsbyer, udsigt til Lake Tanganyika og det lokale folk, gør det svært ikke at komme i godt humør.

I forhold til campen blev mine forventninger hurtigt overgået. Hjemmefra havde jeg en forventning om en langt mere primitiv camp, men alt er bare så gennemført. Det er helt tydeligt, at intet er overladt til tilfældighederne. Det er ikke et hasteværk, det er Glenn og Julies hjertesag.

Det frivillige arbejde.

Ambitionerne er høje, ligeså er arbejdsindsatsen fra både frivillige, rejsegrupper og de lokale. Det at være del af et frivilligt projekt som dette, er svært at sætte ord på.  Det giver en følelse af overskud, en følelse man godt kan savne i en travl hverdag. Bedst af alt er lokalbefolkningens tydelige taknemmelighed for det frivillige arbejde. Deres glæde er det hele værd.

Hele pakken

Pakkerejsen giver dig muligheden for at opleve store dele af Zambia. Med både jeepsafari, bådsafari, vandreture, vandski, snorkling og frivilligt arbejde, er du sikret en dynamisk rejse med stor oplevelsesgaranti.

Min eneste anbefaling er: se at komme afsted, det vil du ikke fortryde. 

.

flyver

En rejse med Teach'n Explore

 Jeg havde ikke været i Afrika før. Jeg ville rejse. Prøve noget ANDET, noget “vildt på en tryg” måde, noget der samtidig gav mening, og jeg tog således en hurtig beslutning: Bookede teach’n’explore og stod 5 uger efter i en helt anden verden.

Eventure Camp bliver dit hjem. “Familien” er de zambianske køkkendamer og lokale arbejdere, de danske frivillige og øvrige rejsende, familien Mott, de zambianske skoleelever og alle dyrene.

Den morgengymnastik, som jeg plejer at lave hjemme på stuegulvet, blev rykket til strandkanten og solopgang ved Tanganyikasøen. Mine vante løbeture i park og by blev istedet til trekkingture opad, opad, opad til de smukkeste udsigter og gennem vekslende skov, jungle og majsmarker.

Jeg nød, at hverdagen var velstruktureret omkring de tre fælles hovedmåltider og skoleelevernes skema. Alle på plottet har deres egne ansvarsområder bl.a. baseret på, hvad man er god til, og hvad der er brug for.

Jeg studerer medicin og fik rig mulighed for at bruge min viden herfra. Samtidig opdagede jeg andre evner hos mig selv, bl.a igennem arbejdet som lærer på skolen. Jeg elskede det job! Ikke mindst når feedback fra en GLÆDESstrålende elev kan lyde sådan her: “Hvis I fortsætter med at lære mig alle disse ting, så kommer jeg snart til at tænke som mzungu!” (=hvid/fremmed)

På turene ud i den omgivende natur var det måske nok bountystrandene, jeg nød mest. Men det var, da jeg overvandt min højdeskræk og rapellede ned af en 65 meters klippevæg, jeg fik følelsen af at være ekstremt sej.

Jeg er ikke den samme, som da jeg tog afsted for snart 7 uger siden: Jeg føler mig rigere, stærkere og gladere! Jeg har fået rykket utallige grænser, fysiske som mentale, fået venskaber og bånd for livet og åbnet døre til verdner, som jeg tidligere end ikke anede eksisterede.

 

 

Karen

Karen, 28 år

Venskaber for livet

flyver